Shelfcloud, 4 juli 2005, Romagny (FR) - Losse beelden


Pagina 2 : Panorama Stitches

Na een zonnige start van de dag langzaam toenemende onweersdreiging, met af en toe zeer herhaaldelijk diep gedreun in de verte. De eerste shelf tekenen kondigden zich aan rond 11u30. Hieronder zicht op de kleine rustige camping 'La Gabrielle' in Romagny, N-FR, zo'n 10km ten ZW van Dun-sur-Meuse.

Wat eerst erg langzaam leek op te komen, begon na verloop van tijd wel vaart te krijgen. 20 minuten later naderde een heel mooie shelfcloud. Klinkt wat pretentieus maar ik had deze voorzien adhv de radarbeelden maar ook omdat de warme ochtenlucht ervoor nog stabiel was.

In een eerste fase vooral heel mooie lijntjes die zich als schokgolfjes, als uitdeinende rimpels in water vanuit het onweer dwars door andere wolken vooruit leken te bewegen.

 

De shelf zelf waarachter eerst nog vrij veel gebliksem te zien was, maar de activiteit begon hier al wel te dalen.

 

Nog meer oplichtende shelf lijnen

 

 

De hele massa kwam nu wel heel snel veel dichter!

 

 

fotobeschrijving

Dit is de laatste foto, daarna toch maar terug naar de camping gespurt om te schuilen. Het onweer verloor snel aan kracht. De whales mouth erachter was niks bijzonders, ik heb er ook geen foto's meer van genomen. Het gebliksem trok vooral richting Dun-sur-Meuse, volgens de eigenaar van de camping was dat altijd het geval daar met onweer.

Pagina 2 : Panorama StitchesT  -  Technisch© Skyscapes 2005