Lightning pictures from May 4th, 2003 around 1030pm taken at Mont Cassel, France (North) - Bliksemfoto's van 4 mei 2003 rond 22u30 op Mont Cassel, noord Frankrijk.


Click here for a map - Klik hier voor een locatiemap


N  -  We zijn dus toch niet voor niks naar het noorden gereden. Er zijn maar 2 echte onweersbuien de naam waardig gepasseerd, deze foto's zijn van de 2de. De eerste bui een goed halfuur eerder was actiever maar verder weg boven zee en bijgevolg niet echt fotogeniek meer door de grote afstand. Deze trok ter hoogte van Duinkerken voorbij dus nog nipt over land, maar voor ons geloof ik toch een 20km ver. Gelukkig was de atmosfeer helder genoeg voor die ene CG die uit de regen ontsnapte en in vol ornaat aantrad. O ja ook de 300mm zoom was in dit geval geen overbodige luxe, in werkelijkheid was het maar een relatief klein maar helder krasje aan de einder.
 
Ik wist dat ik die ene vonk goed in beeld zou hebben, maar niet dat ie zo goed zou ogen. Dit is ook mijn eerste kleinbeeldshot van een bliksem op provia 100 film, ik dacht dat ie helder wit-blauw zou zijn maar het werd rozig-wit, de afstand en misschien wat verkleuring op de goedkope 75-300mm Canon lens kan er voor tussen zitten. het resultaat is in elk geval anders dan de klassieke sensia 100 film, die nogal sterk paarsig kleurt bij nachtopnamen. De andere zijn omwille van de neerslagsluier niet zo helder, maar tonen wel erg mooi de neerslagstrepen die over Duinkerken trekken.
 
Chasepartner Olivier zou 'm ook moeten hebben, dubbel zelfs want hij had 2 camera's opgesteld. Die ene CC die bij mij links uit beeld slingert zou hij ook meer centraal in beeld moeten hebben. En ik mag hem niet vergeten te danken voor de aangename uitstap!E  -  Well here you are my first provia 100 result and first strike caught this year from a very weak storm (On the map: to our north at coast over Dunkerque). Turns out pink-reddish instead of the Bluish-white I've expected, but I like this just as well. The long distance (about 20km) and maybe some chromatic abberation (I use the cheap Canon 75-300mm) could have a part in it.
 
Many thanks again to Olivier for the chase!


 

T  -  Technical

  • Camera 1: Canon Eos 500
  • Lenses: Canon EF 75-300mm 1:4-5,6 II
  • Slide film: Fuji Provia ISO 100
  • Scanner: Minolta Scan Dual 3 Filmscanner (optical range: 2840 dpi)
  • Scan & image software: MINOLTA TWAIN & ADOBE Photoshop 7.0 

 

 

Contact: © Superpete 2003